Във връзка с провеждане напредизборната кампания за народни представители в

...
Във връзка с провеждане напредизборната кампания за народни представители в
Коментари Харесай

Областния управител на Разград с апел към политическите партии

Във връзка с осъществяване напредизборната акция за народни представители в 48-то Обикновено национално заседание на Република България и поради идното разкриване на образователната година на 15.09.2022 година моля към партиите, обединенията и техните претенденти за народни представители от 18-ти МИР – Разград, участващи в изборите на 2 октомври 2022 година, както и към всички участници в предизборната акция, да не се позволява потребление на децата за политически цели, в това число за директна или косвена пропаганда.

Въвличането на деца в политическа активност е нарушаване на закона. Съгласно наредбите на член 11, алинея 1 и 2 от Закона за предучилищното и учебното обучение, предучилищното и учебното обучение е светско и не се позволява налагането на идеологически и/или религиозни доктрини. Забранява се реализирането на политическа и партийна активност. Законът за протекция на детето регламентира, че „ всяко дете има право на протекция против замесване в политически, религиозни и синдикални действия ” (чл. 11, алинея 4). 

Появата на политически лица в просветителните институции, без значение от техните претекстове и планове, може да се интерпретира от обществото като пропаганда и косвено потребление на децата за отправяне на политически послания.

                               ДРАГОМИР ЗЛАТЕВ

                               Областен шеф

                                на област Разград
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР