Във връзка с проведената информационна среща на 31.01.2023 г. и

...
Във връзка с проведената информационна среща на 31.01.2023 г. и
Коментари Харесай

Община Видин внесе предложение за финансова подкрепа при санирането на многофамилни жилищни сгради

Във връзка с извършената осведомителна среща на 31.01.2023 година и огромния интерес от страна на жителите към процедурата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - стадий I ", кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков ще внесе предложение в Общинския съвет за финансова поддръжка на Сдруженията на притежателите, които подадат документи за кандидатстване. Финансирането от общинския бюджет се планува да бъде по 2 лева на кв. м (с ДДС) от разгънатата застроена повърхност на постройката, което съставлява една трета от избраните референтни стойности по цитираната процедура.

От поддръжката ще могат да се възползват Сдруженията на притежателите, които са подали всички изискващи се документи за кандидатстване, според оповестените Насоки.

Финансовата поддръжка ще бъде изплащана на правилото на възобновяване на разноските против показани разходооправдателни документи, приемно-предавателни протоколи и банкови платежни документи в интервала, идващ крайната дата за кандидатстване пред Министерството на районното развиване и благоустройство – 31.05.2023 година

Към сегашния миг общинската администрация приготвя изискванията и образците на документите (договор и заявление от Сдруженията на притежателите за финансово подпомагане), които до края на идната седмица ще бъдат оповестени в интернет страницата на Общината (www.vidin.bg)

От Общината приканват заинтригуваните от процедурата жители да наблюдават уеб страницата, с цел да могат да се възползват от поддръжката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР