Във връзка с протеста на Софийска градска прокуратура и жалбите

...
Във връзка с протеста на Софийска градска прокуратура и жалбите
Коментари Харесай

Прокуратурата иска по-тежка присъда за убиеца на Ани и Явор на бул. Сливница

Във връзка с митинга на Софийска градска прокуратура и жалбите на страните, състав на Софийски апелативен съд прегледа през днешния ден делото за злополуката, при която починаха Ани и Явор на столичния бул. " Сливница " на 08.05.2023 година Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Подсъдимият по делото Адриян Антонов бе приет за отговорен от Софийски градски съд.

Антонов беше наказан на 9 години отнемане от независимост, като поради признание на обстоятелства от подсъдимия и осъществяване на кратко правосъдно разследване наложеното наказване е понижено с 1/3.

В днешно правосъдно съвещание прокурор от Софийска апелативна прокуратура напълно поддържа митинга на Софийска градска прокуратура против частта от първоинстанционната присъда, касаеща релативно занижено наказване и настояването за изменение на присъдата с установяване на по-тежко по мярка наказване.

Становището на прокурора е, че при съответните условия съдът следва да наложи санкции в размер не по-малък от 10 години, който размер е сред междинния и оптималния, очакван в закона, с следващо приложение на член 58а, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Магистратът акцентира, че е налице значителен, неотчетен от първоинстанционния съд превес на отегчаващите отговорността условия над смекчаващите такива, заради което пледира за увеличение на размера на наложените санкции - отнемане от независимост и отнемане от право за ръководство на МПС.

Предупредителното и възпиращо влияние на размера на наказването върху останалите членове на обществото при тежки и релативно всеобщи закононарушения, съчетано с неговата неотвратимост, е същинското проявяване на предварителната защита, която законът цели да реализира посредством присъдата.

Предстои съдът да се произнесе.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР