Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители на

...
Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители на
Коментари Харесай

Определиха местата за поставяне на агитационни материали в община Мездра по време на предизборната кампания

Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители на 11 юли, кметът на Mездра Иван Аспарухов издаде Заповед №418/ 10.06.2021 година, с която дефинира места и осведомителни табла на територията на общината за слагане на пропагандни материали - плакати, афиши, обръщения и други, от претендентите, партиите, обединенията и инициативните комитети по време на предизборната акция.
Ето цялостният текст на кметската заповед:

ЗАПОВЕД №148/ 10.06.2021 година
На съображение член 44, алинея 2 от ЗМСМА, член 183, алинея 3 от Изборния кодекс и Решение №97-НС/ 22.05.2021г. на Централната изборна комисия по отношение на осъществяване на предизборна акция в изборите за народни представители за Народно заседание на 11 юли 2021 година, планувани с Указ №130 от 10 май 2021 година на Президента на Република България (обн. Дъждовни води, бр. 39 от 12 май 2021 г.)

НАРЕЖДАМ:
1. Определям места и осведомителни табла на територията на община Мездра за слагане на пропагандни материали - плакати, афиши, обръщения и други, от претендентите, партиите, обединенията и инициативните комитети по време на предизборната акция в интервала от 11 юни 2021 година до 24:00 часа на 9 юли 2021 година, както следва:
На особено сложени табла в гр. Мездра:
• на ул. „ П. Р. Славейков “ - до източната фасада на Хотелски комплекс „ Родина “ и в зелената повърхност южно от ОУ „ Христо Ботев “;
• на ул. „ Христо Ботев “ - след кръговото кръстовище с ул. „ Марин Дринов “, северно от Автогарата;
• на площад „ Калето “;
• в зоната на кръстовището на ул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Баданец “;
• в зелените площи на площад „ Македония “;
• на ул. „ Георги Димитров “ - до тото пункта;
• в зелените площи пред някогашния Младежки дом;
• на ул. „ Георги Кирков “ - южно от детската площадка в кв. 10;
• на кръстовището на ул. „ Ал. Стамболийски “ и ул. „ Св. св. Кирил и Методий “;
• на южната фасада на постройката на Търговски комплекс „ Роял “, над киното (съгласно Приложение №1);
• на кръстовището на ул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Заводска “;
• на ул. „ Христо Ботев “ - в зелената повърхност вляво след моста на река Моравишка в посока излаз - Мездра;
• в алеята на кръстовището на ул. „ Янко Сакъзов “ и ул. „ Ал. Стамболийски “;
• на кръстовището при входа на кв. „ Лещака “.
2. Кметовете и кметските наместници със своя заповед да дефинират местата за слагане на пропагандни материали в съответните обитаеми места.
3. Разполагането на шатри на територията на гр. Мездра да става с категорично позволение на кмета на общината, след подадено заявление.
4. Разполагането на шатри на територията на обитаемоте места в община Мездра да става с категорично позволение на кмета/ кметския наместник на обитаемото място, след подадено заявление.
5. За слагане на пропагандни материали на фасади на здания, на витрини или огради, които не са общинска благосъстоятелност, е належащо позволение от притежателя или шефа на парцела.
6. Поставянето на пропагандни материали тук-там, разнообразни от упоменатите в актуалната заповед, да се смята за нарушаване и да се глоби.
7. Забранявам:
а) слагането на пропагандни материали на:
• автобусни спирки;
• постройката на Общинската администрация (отвън и отвътре);
• дърветата и стълбовете;
• постройките на учебните заведения, детските градини и болниците;
• транспортните средства на публичния превоз, без значение чия благосъстоятелност са те;
• постройките, където са изборните секции;
б) разпространението и потреблението на пропагандни материали, застрашаващи живота и здравето на жителите, частната, държавната и общинската благосъстоятелност и сигурността на движението;
в) провеждането на предизборна пропаганда в държавни и общински институции и институции, държавни и общински предприятия, и на работните места от лица на изборна служба в синдикалните и работодателските организации;
г) предизборна пропаганда 24 часа преди изборния ден и в изборния ден;
д) слагането на пропагандни материали в изборните пространства, както и на разстояние по-малко от 50 м от входа на постройката, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.
8. Задължавам партиите, обединенията от партии и инициативни комитети в период до 7 (седем) дни след изборния ден да отстранен поставените от тях пропагандни материали, според член 186, алинея 3 от Изборния кодекс.
Нарушителите на актуалната заповед се глобяват за всяко едно нарушаване поотделно.
Установяването на нарушавания на заповедта, съставянето на актове, издаването и обжалването на наказателни постановления да се прави по реда на Закона за административните нарушавания и санкции.
Заповедта да се оповести обществено посредством средствата за всеобщо осведомление, на интернет страницата на Община Мездра и на осведомителните табла и да се сведе до знанието на Районна изборна комисия - Враца, Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Мездра, кметовете и кметските наместници и записаните партии, обединения от партии и инициативни комитети за присъединяване в изборите за народни представители на 11 юли 2021 година
Контрол по осъществяването на заповедта разпореждам на кметовете и кметските наместници на обитаеми места и на секретаря на Община Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР