Във връзка с прогнозата на НИМХ – БАН за очаквани

...
Във връзка с прогнозата на НИМХ – БАН за очаквани
Коментари Харесай

MОСВ предупреждава за очаквано покачване на речните нива


Във връзка с прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология – Българска академия на науките за предстоящи интензивни превалявания с количества 20-40 л/кв.м, тук-там до 60-80 л/кв.м., гръмотевични стихии и местни градушки и предизвестие за рискови метеорологични феномени в 25 области от страната – за 24 юли и през идващите 3 дни, Министерство на околната среда и водите предизвестява за предстоящо повишаване на речните равнища.

В Министерство на околната среда и водите всеки ден се проучва постъпващата от Национален институт по метеорология и хидрология – Българска академия на науките прогноза за времето, преваляванията, предизвестията за рискови феномени и въздействието им върху оттока на реките и язовирите в страната. Информацията се разгласява на страницата на министерството и се изпраща на регионалните шефове, Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и на други заинтригувани ведомства за предприемане на превантивни дейности и ограничения.

Министерство на околната среда и водите ръководи и разпределя водите от комплексните и значими язовири по Приложение 1 към член 13 на Закона за водите. Наличните завирени размери в тях към 24 юли 2018 година са 5149,2 млн. м3 и съставляват 79,3% от сумата на общите им размери – без смяна от предходния ден. Според главното им предопределение размерите са както следва:

• питейно-битово водоснабдяване – 88,7 % от общия им размер

• напояване – 63,6 % от общия им размер

• енергетика – 89,7% от общия им размер.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР