Във връзка с продължаващото тиражиране на невярна информация от кандидат–кметове

...
Във връзка с продължаващото тиражиране на невярна информация от кандидат–кметове
Коментари Харесай

Истината за загубата на 800 000 лв. от Община Благоевград

Във връзка с продължаващото тиражиране на погрешна информация от кандидат–кметове и отправените през вчерашния ден от Община Благоевград изказвания, че „ съм взел хонорар и не съм се явил в правосъдна зала, вследствие на което община Благоевград е изгубила над 1 млн. лева по делото за транспортиране на боклуци до община Костинброд “, декларирам следното:

Твърденията на Румен Томов, че сме изпратили младши юрист, са безусловно погрешни, а изказванието на Община Благоевград, че не сме се явили в съда, е освен погрешно, а и неуместно. Ето обстоятелствата:

Атанас Камбитов е кметът, който оргнизира социална поръчка за транспортиране на отпадъците, решение за реализатор на която се взема в последните дни на неговото ръководство.

След изборите отпред на общината застава Румен Томов, който взема решение, че няма да подписа контракт с избрания реализатор и ще анулира влязлото в действие решение на комисията за установяване на реализатор. Това решение поддържа и органът на сдружението на общините, които ръководят депото. Процедурата е прекъсната, написани са и претекстове за това решение.

Избраният реализатор апелира решението пред Комисията за защита на конкуренцията. Екипът на господин Томов подава писмен отговор на жалбата и делото влиза в Комисия за защита на конкуренцията. Няколко дни преди съвещанието на Комисията от екипа на господин Томов ми се обадиха с молба адвокатската фирма, в която съм съучастник, да се ангажира с посланичество на общината пред Комисия за защита на конкуренцията. Споделих, че ние сме много скъпа адвокатска фирма, а и за такова посланичество би трябвало общината да има опит. Отговориха ми, че избират външна адвокатска фирма, с цел да покажат пред обществото, че са създали всичко допустимо.

Поехме представителството и се ангажирах да създадем всичко допустимо, само че сме лимитирани от това, което към този момент са взели като решение и от това, което към този момент са подали като отговор на жалбата.
Определих да се занимава с проблема не младши юрист, а съучастник в адвокатската фирма – един от най-хубавите юристи в България по публични поръчки и административно право - Донка Стоянова. Тя се срещна с целия проблем и с преписката, която ни изпрати общината. На откритото съвещание на Комисия за защита на конкуренцията отбрани аргментите на общината и показа направена от нея подробна писмена отбрана, в която бяха доразвити спомагателни причини.
Комисия за защита на конкуренцията почете жалбата на изпълнителя и анулира решението на господин Томов. Това решение подлежеше на обжалване през Върховен административен съд, само че Община Благоевград, дружно с другите общини, взеха решение да не апелират по-нататък. Това е цялата история.
Абсурдно е да се твърди, че адвокатско сдружение, което е предоставило професионална услуга за посланичество по едно съвещание на Комисия за защита на конкуренцията, има отношение към породени вреди от управническо решение, взето от Община Благоевград за анулация на решение за избор на реализатор на една поръчка и за транспортиране на отпадъците в друго хранилище.
Твърденията на Румен Томов, че сме изпратили младши юрист, са безусловно погрешни, ние освен сме се явили в Комисия за защита на конкуренцията, а и сме дали най-хубавата професионална отбрана.
А изказванието на Община Благоевград, че не сме се явили в съда, е освен погрешно, а и неуместно, тъй като това произвеждане в никакъв случай не е стигало до съд.
Изводите оставям на Вас.
Гласувайте!

Предизборна обява пазаруването и продаването на гласове е закононарушение

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР