Във връзка с продължаващия снеговалеж и понижението на температурите в

...
Във връзка с продължаващия снеговалеж и понижението на температурите в
Коментари Харесай

138 снегорина чистят снега в столицата

Във връзка с продължаващия снеговалеж и понижението на температурите в София продължава осъществяването на обработки със смеси против замръзване и избутване на снежна маса.

Във всички 24 региона на Столичната община са обработени улици и булеварди, по които се движи градският превоз, рискови и стръмни сектори, общински пътища, Южната дъга на Околовръстния път, както и съществени улици в квартали.

Извършена е обработка вид " ветрило " благодарение на няколко снегорин а по едно и също време на трасето на бул. " България ". На терен работят 138 снегопочистващи машини.

Няма затворени пътища на територията на общината.Опесъчаване на планинските пътища във Витоша: " Драгалевци – Алеко " и " Бояна – Златни мостове ".

Към момента градският превоз се движи при зимни условия по всички нормални направления. Гражданите могат да употребяват градския превоз при напредването си.

Започна почистването на прилежащите площи на спирките на градския превоз и пешеходните подлези.

Столичният инспекторат управлява активността на почистващите компании. Шест екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " подкрепят на терен дейностите и дружно с екипи на Пътна полиция спомагат за организацията на придвижване.

От Столичната община припомнят на водачите поради понижението на температурите да карат с коли, оборудвани за придвижване при зимни условия и със съобразена скорост и да съблюдават отдалеченост.

В двата спешни центъра на Столична община са настанени 182 души, останали без дом, заяви " Фокус ".
Центровете са отворени 24 часа и в тях нуждаещите се получават заслон и храна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР