Във връзка с продължаващата напрегната ситуация в Израел, МВнР отправя

...
Във връзка с продължаващата напрегната ситуация в Израел, МВнР отправя
Коментари Харесай

Външно министерство призовава българите в Израел да се регистрират в посолството ни в Тел Авив

Във връзка с продължаващата напрегната обстановка в Израел, Министерство на външните работи насочва рекомендация към българските жители, намиращи се в страната, да се записват в българското посолство в Тел Авив, като за задачата дават паспортни данни, местодомуване, статут и телефон за връзка на един от следните електронни адреси: [email protected] и [email protected].

Министерство на външните работи и посолството в Тел Авив наблюдават деликатно обстановката на място и координирано с останалите страни членки на Европейския съюз ще подхващат дейности при решение за възможна евакуация, каквото все още няма.

Ситуацията е извънредно динамична и българските жители следва да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи, като при въпроси, могат да се обръщат към посолството на постоянните и незабавните телефони, оповестени обществено.

Посолството в Тел Авив непрестанно актуализира база данни, в която се записват две групи наши сънародници: - първата са български жители, краткосрочно пребиваващи в Израел, и изпаднали в сложна обстановка без да могат да се приберат в България, заради анулирани полети. Това са и жителите, които се възползваха, по справедливи аргументи, с преимущество от проведените от българското държавно управление полети; и втора група - това са непрекъснато пребиваващи в Израел български жители, множеството от които с двойно поданство. Тяхната численост също е динамична. За тази група жители все още страната не планува съответни дейности, ориентирани към образуване на напускането на Израел. Причината е, че за момента, както ние, по този начин и останалите държави-членки не възнамеряват евакуация от Израел в цялостния смисъл на думата. Следва да се означи също, че множеството европейски страни не провеждат и специфични полети за своите сънародници в Израел, защото постоянни полети не престават да се извършват.

Възможностите за непознатите жители, в това число българските, да изоставен Израел към днешна дата са, както следва:

- посредством самолетните компании, продължаващи да извършват полети от интернационално летище Бен Гурион в Тел Авив

- посредством потребление на морска връзка от пристанище Хайфа.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Аленби с Йордания от тази заран е затворено.

Разбираме сложната обстановка, в която се намират сънародниците ни в Израел, и желаеме да ги уверим, че страната, в лицето на Министерство на външните работи и посолството в Тел Авив, подхващат нужното, с цел да окажат подпомагане на българските жители в потребност в сходство с потребностите и опциите.

Припомняме, че задачата има два телефона за незабавна връзка, с които жителите могат да се свързват непрекъснато.

+ 972 54 764 0089

+ 972 54 595 4379

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected], както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected]

тел: +359 2 948 24 04 ; +359 2 971 38 56
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР