Във връзка с приемането в Украйна на нов закон външното

...
Във връзка с приемането в Украйна на нов закон външното
Коментари Харесай

Борбата с националните малцинства и международните скандали: Министърът на образованието на Украйна бяга от колегите си в Европа

Във връзка с приемането в Украйна на нов закон външното министерство на Украйна подаде тъжба в ОССЕ и Европейски Съюз, а президентът на Румъния Клаус Йоханис анулира своята публична аудиенция в Украйна. Сега пък министърът на образованието и науката на Украйна Лилия Гриневич се изплаши да се срещне с министъра на човешките запаси на Унгария Золтан Балог, оповестява Руская весна. Унгарският министър помоли за среща, откакто Върховната рада на Украйна поддържа провеждането на просветителни промени. Срещата на Балог с Гриневич бе планувана за 25 септември.

На 5 септември украинските депутати гласоподаваха в поддръжка на плана за просветителна промяна, основно изобретение в която бе анулацията на преподаването на езиците на малцинствата, започвайки от междинното учебно заведение.

От пресслужбата на министерството на образованието на Украйна оповестиха, че министърът не има намерение да напуща Киев и „ за жалост, тя не може да се срещне с господин Золтан Балог “. Бе дадено срещата да се състои през октомври.

„ Вече е планувана среща на Лилия Гриневич с министъра на човешките запаси на Унгария през октомври въз основа на предварителни съглашения сред страните “, оповестиха от ведомството.

Дали украинският министър също има намерение да бяга от румънския си и молдовски сътрудници все още не е известно, само че Румъния и Молдова към този момент разкритикуваха просветителната промяна на Украйна.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР