Във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение

...
Във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Община Берковица предоставя Платен абонамент на собствениците на търговски обекти

Във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обезпечаване и поддържане на публичния ред и сигурност на територията на община Берковица, с Решение №670 от Протокол №2 от 28.05.2021 година, на територията на града, се основават места за паркиране на коли „ Платен абонамент “, разказани в новия общоприет проект за организация на придвижването за част от централна градска част, които да бъдат употребени против възнаграждение от юридически лица, притежатели на търговски обекти.
Местата се отбелязват с хоризонтална маркировка според Закона за придвижването по пътищата и Наредба № 1 от 17.01.2001 година за образуване на придвижването по пътищата и с портативни обозначителни табели. Те се дават на ползвателите от Община Берковица.
Всеки искащ притежател на търговски обект може да употребява място посредством подаване на документално заявление до кмета. Паркоместата се отдават единствено на посочения адрес в заявката и в непосредствена непосредственост до обекта. Режимът на паркиране за местата с заплатен абонамент се дефинира за дните от понеделник до събота в това число за времето от 7 до 19 часа.
За прилагане на платено паркомясто в режим „ Платен абонамент “ се заплаща такса на месец в размер на 15 лв., като се употребява отстъпка от 5% при предплата за 6 месеца, надлежно 10% при предплата за 1 година.
"Апелираме към всички жители и посетители на Берковица да съблюдават откритите правила във въведената разпоредба и да се преценяват с обозначените места за паркиране на коли „ Платен абонамент “. Призоваваме за добросъвестно и рационално отношение за попречване на конфликтни обстановки ", приканиха от общинската администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР