Във връзка с пренасочването на вода от Бели Искър към

...
Във връзка с пренасочването на вода от Бели Искър към
Коментари Харесай

Фандъкова инспектира пречиствателната станция в Бистрица

Във връзка с пренасочването на вода от Бели Искър към Перник, кметът Йорданка Фандъкова ревизира през днешния ден пречиствателната станция за питейна вода в село Бистрица. Утре Столичният общински съвет ще има изключителна сесия и би трябвало да гласоподава пренасочването на водата.

 © БГНЕС
В контролната зала на пречиствателната станция се наблюдават равнищата на язовирите " Искър ", " Бели Искър " и на всички местни резервоари. Според Фандъкова с пренасочването на софийски води към Перник няма да бъдат наранени ползите на столичани. Ако въпреки всичко се стигне до повреда или непредвидена обстановка, във всеки миг водата за Перник може да бъде спряна или подаването ѝ понижено.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: За мен е значимо хората в София да имат оптималната информация. Във всеки един миг и тя да бъде достоверна. Разбира се, би трябвало да бъдат осведомени и за положението на Рилския тръбопровод... за възможни повреди. Защото при тези спекулации, почтено да ви кажа, чакам при първата рутинна повреда, която сигурно ще възникне на някоя точка, незабавно да излязат всички политици и да кажат, че това е поради решението за Перник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР