Във връзка с предстоящия празник – 22 септември и следващите

...
Във връзка с предстоящия празник – 22 септември и следващите
Коментари Харесай

КАТ засилва контрола по пътищата за празниците

Във връзка с идния празник – 22 септември и идващите почивни дни, отдел „ Пътна полиция “ – Групово дело „ Национална полиция “ подхваща ограничения за организация и надзор на придвижването.

Традиционно, преди почивните дни на изходните точки на огромните градове ще бъдат ситуирани патрули от пътни служители на реда за контролиране и подкрепяне на трафика в натоварените часове. Съответната организация е подхваната и за последния от трите почивни дни, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Екипи на „ Пътна полиция “ и „ Охранителна полиция “ – ГДНП ще дежурят по натоварените сектори от републиканската пътна мрежа за подкрепяне, надзор и гарантиране на сигурността на придвижването.

За да предотвратим засенчване на празничното въодушевление от произшествия на пътя, от „ Пътна полиция “ предлагат:
Осведомете се за измененията в Закона за придвижването по пътищатаИнформирайте се за въведените ограничавания и за прогнозата за времето по своя иден маршрутВземете нужните документи – персонални и на моторното транспортно средствоПотегляйте на път единствено с изправно транспортно средствоПроверете редовността на спирачките и светлинитеЗареди резервоарчето с миещ препарат за чистачкитеПроверете атмосферите на гумитеЗаредете задоволително горивоЗапаси се с вода и хранителни артикули, в случай че пътят ти е дълъгИзползвайте защитните средства, планувани в закона (предназначени) за моторното транспортно средство, което управлявате, или с което ще пътуватеНе шофирайте пилНе шофирайте, в случай че не сте дееспособен
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР