Във връзка с предстоящия Ден на град Банско – 5-ти

...
Във връзка с предстоящия Ден на град Банско – 5-ти
Коментари Харесай

110 години свобода в Банско 


Във връзка с идния Ден на град Банско – 5-ти октомври, Oбщина Банско е подготвила богата празнична стратегия за дребни и огромни. Стартира на 26 октомври с прожекция на фолклорният театър „ Земя на слънце и гранит “ квалифициран от самодейните сформира при читалище „ Никола Вапцаров “ град Банско. На 27- ми от 18:00 часа под намерено небе на площад „ Никола Вапцаров ” ще бъде показан спектакълът „ Ключът за крепостта “ с присъединяване на Роси Русева, Нона Йотова, Иван Рангелов и Филип Гуляшки.

Празникът продължава през цялата седмица с цветни стратегии от фотоизложби: „ Банско през обектива на детето “, „ Минало незабравимо “ – галерия, отдадена на 70 години музейно дело в Банско и галерия на Радина Росенова „ РОД® – изкуството да съхраним родовата памет “.

На 29- ми от 19:00 часа в огромния салон на читалище „ Никола Вапцаров ” часа ви каним на концерт на Янек Мазулов и другари. Младите музиканти са подготвили за вас невероятна музикална стратегия от български и международни шлагери, а също по този начин и доста авторска музика.

В понеделник на 3 октомври от 17:30 в Тържествената зала на читалище „ Никола Вапцаров ” ще бъдат показани книгите „ Обръчите на мълчанието “ и „ Математиката на поезията и времето ” на Мария Цакова.

Празничният ден – 5-ти октомври ще стартира с тържествена Света литургия в църквата „ Света Троица ”, полагане на венци и цветя на паметниците и паметните плочи и ще се разходим из античната история на Банско до околност „ Главите “.

Кулминацията на празника ще бъде фолклорен театър на самодейните сформира при читалище „ Никола Вапцаров “ и танцова групировка „ Елика “ от 18:00 часа на площад „ Никола Вапцаров ”.

Входът за всички събития е свободен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР