Във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 02.04.2023 г.,

...
Във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 02.04.2023 г.,
Коментари Харесай

МЕУ възложи на "Информационно обслужване" изграждането на системата за видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден

Във връзка с идните предварителни парламентарни избори на 02.04.2023 година, Министерство на електронното ръководство разпореди на „ Информационно обслужване “ АД построяването на системата за видеонаблюдението в действително време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните изборни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокола за плануваните в член 57, алинея 1, т. 34 от Изборния кодекс изборни секции, както и техническото обезпечаване на нужния за активността програмен продукт и хардуер.

Възможните механически решения на системата за видеонаблюдение в действително време и видеозаснемането бяха обсъждани на Консултативния съвет на ИКТ общността към министъра на електронното ръководство.

Договорът с „ Информационно обслужване “ АД се подписва по реда на член 7с от Закона за електронното ръководство в качеството му на Национален систематичен интегратор. Компанията разполага с нужните висококвалифицирани специалисти за осъществяване на дейностите по систематична интеграция, свързани с техническото обезпечаване на видеонаблюдението в действително време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните изборни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокола

Следвайки досегашната политика, МЕУ се ангажира с цялостна бистрота на осъществяваните действия по контракта. Въпреки неналичието на нормативно обвързване за издание на договорите за възлагане по член 7с, тази бистрота е наложителна за триумфа на предоставените действия. Освен контракта, Министерство на електронното ръководство се ангажира да разгласява и друга информация от публичен интерес, обвързвана с осъществяването на дейностите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР