Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 02 април 2023

...
Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 02 април 2023
Коментари Харесай

МВР издава документи за самоличност за гласуване и в изборния ден

Във връзка с идните парламентарни избори на 02 април 2023 година е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В бранш " Български документи за идентичност “ е основана следната организация за работа:

1. В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на валидност;

2. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 31 март 2023 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават

За да бъде издадено уверение е належащо:

1. Гражданите персонално да подадат искане в ОДМВР и районно управление (на МВР) при ОДМВР за дните от 28 март 2023 година до 1 април 2023 година от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 2 април 2023 година от 08.30 ч. до 19.00 ч.

2. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

3. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО съдебна експертиза ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 2 АПРИЛ 2023 Г.

Удостоверението се ползва към изборния лист за гласоподаване в изборите за Народно събрания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР