Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 2

...
Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 2
Коментари Харесай

Областния управител на Хасково проведе организационна среща относно предстоящите избори

Във връзка с идните избори за народни представители на 2 октомври 2022 година и за основаване на нужната организационно-техническа подготовка се организира работна среща в зала „ Марица “ на Областна администрация-Хасково.

В нея участваха представители на общините, РИК-Хасково, РЗИ-Хасково, Областна дирекция на МВР-Хасково, РД на ПБЗН-Хасково и „ Информационно обслужване “.

Областният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов откри работната среща, на която бяха разисквани въпроси от друго естество от представителите на способените институции по отношение на организационно-техническата подготовка за изборите за Народно заседание.

Председателят на РИК-Хасково Димитър Хадживълчев  сподели, че процесът върви съгласно законоустановените периоди. РИК е в състав от експерти и се работи с способените институции в цялостен синхрон.  Всички общини стигнаха до съгласие във връзка с сформирането на състава на секционните изборни комисии.

На този стадий не са основани никакви компликации, добави Хадживълчев.

Началникът на „ Охранителна полиция “-Хасково комисар Атанас Ненков още веднъж насочи зов към общините в деня на разпределението на бюлетините и изборните бумаги, те да бъдат признати по-рано, с цел да не се забави организацията. Областният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов акцентира, че извънредно значимо е да се синхронизират маршрутите при доставката на машините.

Директорът на РЗИ-Хасково доктор Станимира Тананова изясни, че не може да се планува каква ще бъде пандемичната конюнктура по време на изборите, само че е целесъобразно членовете на секционните изборни комисии да имат налични маски и обезпечени дезинфектанти. Общините ще обезпечават дезинфектанти за СИК-овете.

Заместник-областният шеф добави, че дезинфектанти и маски са обезпечени на състава на РИК-Хасково.

Г-н Ангелов насочи зов към присъстващите на работната среща и съобщи, че ще се следи за лица, употребяващи служебното си състояние за агитация  на работното си място. Той добави, че изпълнителната власт ще бъде безкомпромисна против следения и платен избор и ще работи за почтени и транспарантни избори.

230 500 е плануваният брой на бюлетините за печатане за област Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР