Във връзка с предприетите от Германия на 14 февруари 2021

...
Във връзка с предприетите от Германия на 14 февруари 2021
Коментари Харесай

МВнР: Въведени са ограничения за пътуващите от Чехия към Германия

Във връзка с подхванатите от Германия на 14 февруари 2021 г.включително във връзка с прекосяването на границата с Чехия, българското посолство в Прага предизвестява, че все още единствено лимитирани категории пътуващи имат достъп от Чехия до Германия. Такива са да вземем за пример чиновници на транспортни компании и погранични служащи, само че не и директно преминаващи към други страни.
Това оповестиха от Министерството на външните работи.
 Германия затваря границите си с Чехия и Тирол Германия затваря границите си с Чехия и Тирол
Германия ще затвори границите си с Чехия и австрийската провинция Тирол, където са регистрирани огромен брой случаи на мощно заразни вари...
Гражданите, на които е разрешен достъп до територията на Германия, би трябвало да показват отрицателен PCR/антигенен тест, изработен в границите на 48 ч. преди влизане в страната. Това важи и за чиновниците на транспортни компании.
също са приспособени съгласно новите немски ограничения, за отбягване на тапи на границите, като съгласно условията чиновниците в областта на превоза, преминаващи директно през Чешката република към Германия, би трябвало да показват PCR/антигенен тест, изработен в границите на не повече от 36 ч. преди влизане на чешка територия. Контролът на границите ще бъде засилен, с оглед извършване на това условие.
Министерство на вътрешните работи на Чешката република приканва транспортните компании да провеждат прекосяване през страната към Германия единствено при последна нужда. Възможни са тапи от двете страни на границата.
Също по този начин, всички задграничните жители се приканват да не избират Чешката република за свое директно трасе към Германия, в случай че не са включени в плануваните изключения за влизане на немска територия.
 Извънредното състояние в Чехия няма да бъде удължено, към този момент Извънредното състояние в Чехия няма да бъде удължено, към този момент
Долната камара на чешкия парламент отхвърли настояването на държавното управление за удължение на въведеното на 5-ти октомври предходната година изв...
Припомняме, че считано от 14 февруари 2021 година на база оповестената информация за съществуване на два нови варианта на ковид, публикувани в австрийската провинция Тирол и Чехия, по границите с Чехия и Австрия при засилен хигиеничен надзор.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР