Във връзка с предприетите мерки от страна на МВР по

...
Във връзка с предприетите мерки от страна на МВР по
Коментари Харесай

Пътните строители: Ще предприемем всички необходими действия срещу глобите на МВР

Във връзка с подхванатите ограничения от страна на Министерство на вътрешните работи във връзка с водачите на строителна техника, взели участие в митингите от 11.10 и 12.10.2021 година, Българска Браншова Камара " Пътища " осведоми, че ще предприеме всички нужни дейности, включително правна помощ за отбрана правата на хората, които отстояваха справедливите си претенции.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха през вчерашния ден, че водачите на тежкотоварните коли, взели участие в митингите в столицата, се приканват в районните полицейски ръководства и ще им бъдат формирани съответните наказателни постановления.

От институцията допълниха, че на публична конференция на 10 октомври в ГДНП е обявено, че утвърденият митинг със съгласувателно писмо на Столичната община опонира на наредбата на член 28 (1) от Наредба за организация на придвижването на територията на Столична община, Раздел VII, Ограничения на придвижването на ППС, с който се не разрешава влизането на товарни коли и строителни машини с позволена оптималната маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „ Център “. За възбраната за влизане на тежкотоварни машини е била известена Българска браншова камара „ Пътища “.

При осъществяване на протестните дейности чиновниците на Министерство на вътрешните работи са открили нарушение на Закона за придвижване по пътищата и общински разпореждания, за което ще бъдат формирани наказателни постановления.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР