Във връзка с предоставените вече данни от Прокуратурата на Република

...
Във връзка с предоставените вече данни от Прокуратурата на Република
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за руснаците, обвинени за отравянето на Гебрев

Във връзка с предоставените към този момент данни от Прокуратурата на Република България и поради високия публичен интерес по воденото от Софийска градска прокуратура (СГП) следствие на опит за ликвидиране посредством отравяне на Емилиян Гебрев, на неговия наследник Хр. Гебрев и на В.Т., от ведомството дават следната спомагателна информация:

СГП е повдигнала задочни обвинявания на три лица – съветски жители, а точно: Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/, Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/ и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/. След привличането им в качеството на обвинени, СГП е издала и Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвинените лица, както и молби за интернационално търсене за арест и следваща екстрадиция. Лицата са били оповестени и в Шенгенската осведомителна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с алена бюлетина.

Действащ посланик измежду упрекнатите за опита за ликвидиране на Гебрев

С оглед в допълнение събраната информация в хода на следствието, че обвинените употребяват и самоличностите на лица с букви - надлежно за Павлов - С.В.Л., за Федотов -Д.В.С. и за Горшков - Е.А.Г., както и добитите нови биометрични данни на лицата, СГП е подхванала дейности за допълнение и актуализиране на издадените към този момент Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвинените лица, както и на молбите за интернационално търсене за арест и следваща екстрадиция.

Предприети са и дейности за допълнение и актуализиране на към този момент подадената информация към ШИС /Шенгенската осведомителна система/ и МОКП-ИНТЕРПОЛ.

Искания до съветската страна за екстрадиция на посочените лица няма да бъдат изготвяни, заради съществуваща възбрана за изгонване на съветски жители в друга страна, произхождащо от Декларация на Руската Федерация по член 6 & 1 б. „ а “ от Европейската спогодба за екстрадиция, препращаща към член 61 ал.1 от Конституцията на Русия.

Срещу Емилиян Гебрев е имало четири опита за нападение

Въпреки това СГП ще търси подпомагане за предаването на лицата посредством МОКП-ИНТЕРПОЛ, ако същите изоставен територията на Руската Федерация.



(Апелативна прокуратура - София - Колаж-Novini.bg)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР