Във връзка с празниците, които са едни от най-светлите за

...
Във връзка с празниците, които са едни от най-светлите за
Коментари Харесай

Мутафчийски: Ние сме царе на изключенията - по седем-осем души се движат на тумби

Във връзка с празниците, които са едни от най-светлите за нас, считам, че би трябвало да се предложат още по-строги ограничения. Това сподели ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски в „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
" Ние сме царе на изключенията дотам, че разпоредбите стават изключения. Но с придвижване на времето и изключително по отношение на празниците, които са едни от най-светлите празници за нас, считам, че би трябвало да се предложат още по-строги ограничения. Най-малкото би трябвало да се вкара наложително носене на маски и по-строг надзор върху събирането на хора. В момента даже и в този момент да излезем на улицата се виждат седем – осем индивида се движат на тумби, което не е разрешено и при сегашните правила. Толкова доста хора съблюдаваха тези правила. Всъщност това е най-обидното в тази ситуация. Това са младежи, които са с положителни специалности, с положително отношение към света, с хъс към живота, съблюдаваха тези правила. Една дребна част сега нарушава разпоредбите и ще изкриви целия триумф. Ние сме длъжни тъкмо, поради тези хора, които съблюдаваха фанатично разпоредбите да бъдем прецизни ", акцентира той.
" Тестовете сигурно няма да решат казуса. Това е нова болест и тя потвърждава с всеки изминат ден, че не може да се мери с аршините на старите епидемии. Когато се построява стадния имунитет, когато множеството хора са го срещали и се оформи едно крепко ядро и може да се продължи живота и след епидемията. Да, обаче в този вирус има доста неясноти. Все повече валят научни известия за резаразяване на хора, които сякаш са построили подобен имунитет. Такива, които се предвиждаше преди този момент, че ще им бъде даден свободен пътен лист да работят, да се движат свободно, построили имунитет ", изясни ген. Мутафчийски.
" Всъщност в Корея и Китай има от ден на ден има известия за такива разразявания. Тоест връщаме се в изходната позиция, която канцлерът Меркел, несъмнено, посъветвана от Робърт Кох споделяше, че би трябвало да удържим на епидемията до тогава, до момента в който намерим лекарство или ваксина и това не се е трансформирало.
Все още не е ясно по какъв начин ще се държи този вирус при по-топло и изсъхнало време, тъй като ние към този момент имаме образци за топло и влажно време, че не му въздейства значително ", сподели още той.
" С PSR тестванията би трябвало да се намерят болните хора на първа линия, да се отделят, да се изолират, най-близките им контактни лица и медицинския личен състав, който е работил с тях. След като се натрупат задоволително време от развиването на епидемията, тогава би трябвало да вършим тези антителни проби, които да се види какъв имунитет има в популацията. Ние не сме достигнали до това равнище.
Има огромна вяра. Ние показахме на света, че може да се оправи една дребна страна, която има избран запас, тъй като това също е доста особено за България ", изрази позиция още ръководителят на Националния действен щаб.
Какво още сподели генералът вижте ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР