Във връзка с появилите се въпроси в публичното пространство през

...
Във връзка с появилите се въпроси в публичното пространство през
Коментари Харесай

Здравното министерство спря всички конкурси за директори на болници

Във връзка с появилите се въпроси в общественото пространство през последните дни и за да се пресекат всевъзможни спекулации, по отношение на прибързани назначения, управлението на Министерството на здравеопазването взе решение за анулация на заповедите за осъществяване на състезания в избрани лечебни заведения в страната, за което е известена и Агенцията за обществените предприятия и надзор, оповестиха от институцията.

Активни бяха състезания за промяна на управленията на " Пирогов ", ИСУЛ, инфекциозна болница " Проф. Иван Киров ", педиатрията " Проф. Иван Митев ", Националната кардиологична болница, МБАЛ " Свети Наум ", профилирани лечебни заведения за рехабилитация, Национална болница за физикална терапия. В листата е и най-голямото здравно заведение в България - университетската болница в Пловдив " Свети Георги ", както и плевенската университетска болница " Георги Странски ".

Мандатите на актуалните органи на ръководство на лечебните заведения изтичат по друго време през актуалната година. Водени от правилото за бистрота и равнопоставеност на претендентите по образуване на конкурсните процедури, същите ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг период за подаване на изискуемите документи, се споделя в известието на Министерство на здравеопазването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР