Във връзка с появилите се информации в медиите по казуса

...
Във връзка с появилите се информации в медиите по казуса
Коментари Харесай

БФБорба с позиция по казуса Щерев

Във връзка с появилите се информации в медиите по проблема " Николай Щерев ", Българската федерация по битка прави следните разяснения:

1. От месец юни състезателят е изключен от националния тим и не е част от клубния си отбор „ Левски “.

2. В момента той не се приготвя с националния тим по свободна битка на Белмекен, както бе тиражирано. Ако е на високопланинската база, то наличието му там е в качеството на частно посещаване. Неговият татко Симеон Щерев, е част от треньорския щаб на женския народен тим на Русия, който в този момент е на лагер на Белмекен.

3. Щерев даде позитивна проба за неразрешения препарат кардарин, който покачва издръжливостта и горенето на мазнини, при неочаквана инспекция от нашия Антидопингов център. Той бе осъден за 4 години със прекъсване на спортните права, което на процедура постави завършек на спортната му кариера.

4. Последното съревнование на Щерев, който се бореше в категория до 97 кг на свободния жанр, бе европейското в Букурещ през април, на което отпадна още на старта. Той е притежател на златния пояс „ Дан Колов “ от 2011 година Върна се на тепиха при започване на предишния сезон след 3-годишна пауза. А с цел да влезе в категорията се наложи да смъкна 60 кг. В спортната си кариера обаче не съумя да стигне до орден от международно и европейско състезание.Българската федерация по битка показва своята решителност в битката с допинга и непоносимост към потреблението на неразрешени стимуланти.  Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР