Във връзка с появили се публикации, свързани с професионалната подготовка,

...
Във връзка с появили се публикации, свързани с професионалната подготовка,
Коментари Харесай

Основната цел на Академията на МВР е предоставяне на качествено обучение

Във връзка с появили се изявления, свързани с професионалната подготовка, предоставяна от Академията на Министерство на вътрешните работи, управлението на висшето образователно заведение декларира:

Основната задача на Академията на Министерство на вътрешните работи е професионалната подготовка на чиновници за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Висшето образователно заведение постоянно е поддържало високо равнище на качеството на образованието, за което свидетелства фактът, че седем години поред е преди всичко в рейтинговата система на висшите учебни заведения у нас в професионално направление „ Национална сигурност “.

Във времето, когато в Академията на Министерство на вътрешните работи се е придобивала гражданска компетентност „ Право “ и подготовка „ Юрист “, образованието не е отстъпвало по никакъв метод на високите просветителни стандарти, обичайно поддържани в институцията.

Изучаването на тази компетентност е регламентирано с Указ № 2415 от 1987 година на Държавния съвет на Народна република България, като последният випуск с гражданска компетентност „ Право “ е приключил през 1995 година Според член 4 от Указа курсантите са изучавали в цялостен размер всички дисциплини, преподавани в Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Учебните проекти по специалността са били съгласувани и одобрени от Единния център по науките за страната и правото. Учебните занятия по специалността са водени от едни от най-изтъкнатите представители на Академичната общественост и юридическата мисъл в България.

За придобиване на юридическа дееспособност курсантите са прекосявали нужния стаж според програмата на Министерството на правораздаването за приключилите Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

От гореизложеното е видно, че омаловажаването на правната подготовка в Академията на Министерство на вътрешните работи е спекулативно и преднамерено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР