Във връзка с постъпило в РИОСВ - Варна уведомление от

...
Във връзка с постъпило в РИОСВ - Варна уведомление от
Коментари Харесай

РИОСВ провери за замърсяване след аварийната ситуация в девненски завод

Във връзка с постъпило в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна съобщение от „ Агрополихим “ АД за, a точно спешно прекъсване на завод „ Азотна киселина “ и сигнали за замърсяване на атмосферния въздух над с. Страшимирово (общ. Белослав) и в кв. „ Повеляново “ в Девня, беше направена взаимна инспекция от чиновници на екоинспекцията и Регионална лаборатория - Варна към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС).

Припомняме, че това не е първия случай на " лисича опашка ", именуван по този начин поради цвета на изпуснатия азотен диоксид.

Извършен бе обход в селото и са осъществени пробонабирания за надзор на качеството на атмосферния въздух с газанализатор GASMET, при които не е открито превишаване на алармените прагове по замърсителите в обсега на анализатора.

Предстои обход в кв. „ Повеляново “ за пробонабирания и надзор качеството на атмосферния въздух с газанализатор GASMET, както и инспекция на „ Агрополихим “ АД, показват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР