Във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника

...
Във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника
Коментари Харесай

Придвижване на личен състав и военна техника за участие в съвместна подготовка на учебен полигон „Ново село“

Във връзка с постъпили въпроси за напредване на военна техника по националната пътна инфраструктура, Ви осведомяваме, че на 15 март от Румъния към образователен полигон „ Ново село “ се е придвижила военна автоколона.

С нея са превозени персонален състав и бойна техника на пехотата. Придвижването е по отношение на ротация на формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати, което от 16 март се включи в взаимната българо-американска подготовка „ Joint Training “ на образователния полигон.

Днес, 17 март, по отношение на плануваните тренировки в границите на деня два военни вертолета ще изпълнят полети от Румъния към образователен полигон „ Ново село “ и назад.

Припомняме, че взаимната подготовка се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година учения на Българската войска в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.

В „ Joint Training ” вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР