Във връзка с постъпили сигнали за продължително прекъсване на топлоподаването

...
Във връзка с постъпили сигнали за продължително прекъсване на топлоподаването
Коментари Харесай

КЕВР поиска ТЕЦ София да обясни причините за забавените ремонти

Във връзка с постъпили сигнали за дълготрайно спиране на топлоподаването към клиенти на „ Топлофикация София " ЕАД в ж.к. „ Дървеница " заради удължени планово-ремонтни действия, ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов изиска от управлението на сдружението да даде информация, данни и документи по отношение на всички спирания в посочения регион през интервала от 01.05.2020 година до 01.10.2020 година

В тридневен период „ Топлофикация София " ЕАД следва да осведоми Комисията за плановите и спешни

спирания на топлоснабдяването на клиенти в ж.к. „ Дървеница " - съответните абонатни станции, броя на засегнатите клиенти, датата и часа на прекратяване и възобновяване на топлоподаването. От сдружението би трябвало да дадат уточнения за съответните аргументи за спиранията - дали ремонтите са били планови или спешни, клиентите били ли са навреме известени за тях, както и да посочат аргументите за просрочванията. За тези случаи „ Топлофикация София " ЕАД следва да осведоми дали планува неустойки за недоставената услуга, според чл.38 от Общите условия. Комисията чака топлофикационното сдружение да даде и обстоен доказателствен материал, който категорично да демонстрира датите на известяван на клиентите при планови спирания и датите на възобновяване на топлоподаването.

В началото на летните поправки КЕВР насочи настойчив апел към „ Топлофикация София " ЕАД да потърси всички благоприятни условия за оптимизация на плануваните действия за тяхното осъществяване да бъде оптимално ускорено и да не се позволява основаване на публично напрежение. В тази връзка в писмото на регулатора до управлението на сдружението се изисква да бъде показан и разбор на аргументите, довели до удължение на периода за осъществяване на плановите поправки, както и да бъдат посочени способи, средства и периоди за компенсиране на клиентите в случаите на отговорно закъснение на възобновяване на топлоподаването.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР