Във връзка с последните два случая на проявена агресия срещу

...
Във връзка с последните два случая на проявена агресия срещу
Коментари Харесай

Здравният министър сезира Цацаров за нападенията над медици

Във връзка с последните два случая на проявена експанзия против медицински лица на територията на Област Велико Търново, министърът на опазването на здравето изпрати до Главния прокурор отчета за двата случая с искане да бъде обезпечено предпочитано следствие по тях, оповестяват от Министерството на здравеопазването.
На 21 януари 35-годишна жена, на чието дете чиновник от ФСМП – Горна Оряховица е оказвал здравна помощ, е показала физическо принуждение по отношение на здравното лице.

На 22 януари двама мъже и една жена са нападнали медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “.

Настояването на министъра на опазването на здравето е следствията по тези два случая, както и по всеки различен случай на експанзия против медицински експерт при осъществяване на служебните му отговорности, да бъдат извършени по реда на бързо произвеждане.

Сигналът на Министерството на здравеопазването е на съображение подписаното Споразумение за съдействие и взаимоотношение сред Прокуратурата на Република България и Министерството на здравеопазването. Предмет на съглашението е основаването на организация за незабавна реакция при закононарушения против медици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР