Във връзка с получени на електронната поща на Софийска районна

...
Във връзка с получени на електронната поща на Софийска районна
Коментари Харесай

СРП образува досъдебно производство за заканите с убийство срещу магистрати, подозират скитника „Червеният пират“

Във връзка с получени на електронната поща на Софийска районна прокуратура електронни известия, съдържащи  закани с ликвидиране по отношение на магистрати – съдии и следовател, и обидни квалификации, касаещи голям брой политици и други обществени персони, е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 144, алинея 3 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.

По-рано през днешния ден шефът на ГДБОП Явор Серафимов разкри пред Нова тв, че вицепремиерът Мария Габриел също е получавала закани за живота си.

„ Получили сме имейлите, които съдържат опасност против арбитър Цариградска. През последните седмици сходни закани зачестиха – в това число против госпожа Мария Габриел и разнообразни министри. Става въпрос за голям брой закани, отправени против необятен кръг от обществено известни лица. Това се случва в последните седмица-две. Считаме, че всички тези сигнали се подават от едно и също лице. Има догатки кое е то – знае се с псевдонима „ Червения корсар “. Това е български жител, със бездомнически метод на живот, който съумява да се добере до имейлите на обществени лица. Освен това насочва и бомбени закани против учебни заведения. Смятаме, че скоро ще бъде открит. В момента се търси интензивно ”, съобщи Серафимов.

Той счита, че това е неустойчив душевен човек.

Разследването по досъдебното произвеждане е предоставено на ГДБОП-МВР, след осъществена инспекция от същата конструкция. Наблюдаващият прокурор е указал установяването, издирването и задържането на създателя на известията и е дал подробни писмени инструкции по отношение на всички дейности по следствието, които следва да се извършат. Оперативно-издирвателните мероприятия до този миг насочват към лице, което води бездомнически метод на живот, употребява безвъзмезден интернет на публични здания и изпраща известия от разнообразни имейл адреси до голям брой получатели.

Разследването по случая продължава.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР