Във връзка с получени днес в РЗИ-Добрич сигнали за мътна

...
Във връзка с получени днес в РЗИ-Добрич сигнали за мътна
Коментари Харесай

Водата в Добрич с влошени качества

Във връзка с получени през днешния ден в РЗИ-Добрич сигнали за мътна вода, подавана във водопроводната мрежа на гр. Добрич, от РЗИ-Добрич е подхванато пробонабиране на 3 бр. проби вода от пунктове при крана на потребителя в гр. Добрич. Пробите ще бъдат оценени по физико-химични и микробиологични индикатори.

Резултатите от изследваните по физико-химични индикатори общо 3 бр. проби вода, пробонабрани на 27.06.2023 година от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Добрич, гр. Добрич, демонстрират, че пробите са с отклоняване от здравните условия по индикатор мътност. Продължават изпитванията по микробиологични индикатори.

РЗИ-Добрич предлага в семействата, където водата от водопроводната мрежа е очевидно мътна, за питейно-битови цели да се употребява бутилирана вода от комерсиалната мрежа. При прилагане на вода от аварийни съдове, същата преди консумация следва да се преварява.

При приемане на резултатите по микробиологични индикатори от изследваните проби вода, в допълнение ще осведомяваме популацията за сходството им с условията на Наредба №9/2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР