“Във връзка с подмяната на вота на българските граждани, масовите

...
“Във връзка с подмяната на вота на българските граждани, масовите
Коментари Харесай

МИР призова всички партии да подадат колективен иск в съда за касиране на вота

“Във връзка с подмяната на вота на българските жители, всеобщите тъжби от цялата страна и секциите отвън страната, както и заради обстоятелството, че над 90% от протоколите са сбъркани и пренаписани с “верния” резултат, Политическа партия МИР се обръща към всички партии, които са взели участие в парламентарните избори и предлага да се заведе групова тъжба в Конституционния съд за касирането на изборите.” Това съобщи ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.

" Това, което се случи, е нападение против демокрацията в България и в този момент е моментът всяка политическа партия да потвърди с каузи, а освен с думи, че е " за " провеждането на почтени избори в страната. Сега е моментът, в който ще си проличи, кой действително пази демокрацията в България. Политическа партия МИР разполага с голям брой доказателства за всеобщи операции с гласове, за изчезнали в протоколите гласове, пуснати в дадената секция, и по тази причина настояваме тези избори да бъдат касирани”, сподели още ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.

Според него целият избирателен резултат е сменен и написан отначало, като напомни, че Политическа партия МИР е предизвестила, че хибридната система от машинно гласоподаване и хартиена бюлетина ще докара до цялостен безпорядък в изборния развой и ще трансформира изборите в нелегитимни.

" Ние имаме доста сигнали от наши представители по места, включително и отвън страната, като да вземем за пример от Виена и Бремен за всеобща замяна на вота ", разяснява още ръководителят на Политическа партия МИР.

Той беше безапелационен, че Политическа партия МИР ще предприеме всички законови дейности, с цел да отбрани демокрацията в България и в нея да се проведат почтени избори.

“Призовавам всички партии да се причислят към нашето искане до Конституционния съд за анулиране на изборите. Нека дружно да защитим българските жители от подмяната на техния избор, която ГЕРБ и Информационно обслужване за следващ път дружно и координирано извършиха”, беше безапелационен Симеон Славчев.

Той акцентира, че Политическа партия МИР имат подготвеност и в идващите дни ще излязат на всеобщ митинг в триъгълника на властта против следващата замяна на вота и подигравката и гаврата с българите жители.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР