Във връзка с подадени множество сигнали през септември служители на

...
Във връзка с подадени множество сигнали през септември служители на
Коментари Харесай

РЗИ: Вече няма отклонения в качеството на питейната вода в Стара Загора

Във връзка с подадени голям брой сигнали през септември чиновници на РЗИ – Стара Загора взеха проби от 11 пункта в града, ситуирани в разнообразни зони за водоснабдяване в интервала 26.09 – 30.09.2022.

В три от пунктовете резултатите от направения разбор демонстрираха отклонения от условията за качеството на водата по микробиологични индикатори. За предприемане на незабавни ограничения са издадени две наставления до „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД - Стара Загора.

В изискванията на осъществяване на строително-ремонтни действия по водоснабдителната мрежа на територията на Стара Загора, Регионална здравна ревизия изиска от „ ВиК “ ЕООД - Стара Загора информация, по отношение на подхванатите съответни дейности във връзка с качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.

В отговор от ВиК са уверили, че се съблюдават всички ограничения, както от страна на държавното водоснабдително сдружение, по този начин и от компаниите реализатори на строителните действия.

В интервала 03.10 – 04.10.2022 година РЗИ - Стара Загора извърши още един мониторинг за следене на качеството на водата. Към сегашния миг отклонения не са установени.

Във връзка със създалата се конюнктура, по отношение на осъществяване на строително-ремонтни действия по водоснабдителната мрежа в гр. Стара Загора, РЗИ ще продължи да реализира засилен надзор на качеството на водата, предопределена за питейно битови цели в региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР