Във връзка с писмо от НЗОК директорът на РЗОК –

...
Във връзка с писмо от НЗОК директорът на РЗОК –
Коментари Харесай

Ограничават достъпа и до Здравната каса във Варна заради мерките срещу коронавируса

 Във връзка с писмо от НЗОК шефът на РЗОК – Варна, е подхванал ограничения за ограничение на разпространяването на вируса Коронавирус 19, както и на други грипоподобни вируси.

Ограничен е свободният достъп на външни лица до работните пространства в касата. За задачата няколко фронт офиса са изнесени единствено на първия етаж на постройката, където са съсредоточени задоволително на брой чиновници на Касата, с цел да се понижат до най-малко опашките от чакащи жители.

През целия ден на всеки час се обработват с дезинфектанти подът, твърдите повърхности, дръжките на вратите, парапетите, сензорните екрани, електрически ключове и други.

Периодично се проветряват работните пространства и фронт офисите.

Служителите на Здравната каса са оборудвани със защитни маски и ръкавици.

За работа с договорните сътрудници също е изнесен фронт офис на първия етаж. Освен това договорните сътрудници са известени, че могат да подават всевъзможен тип документи посредством националната система за несъмнено електронно връчване.

РЗОК – Варна, напомня  на жителите, че издаването на европейски формуляри S041, S1  и удостоверения, които краткотрайно заместват европейските здравни карти, може да стане и онлайн, без посещаване в Здравната каса. Образци на заявките на тези формуляри са качени на формалния уебсайт на НЗОК в раздела " Международни въпроси “.

РЗОК – Варна, приканва жителите със признаци на грипоподбони болести да се въздържат от визити в Здравната каса, като се употребяват отдалечените способи за връзка – посредством електронната поща и на горещите телефонни линии 052 68 – 90 -72 и 052 68 – 90 -73.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР