Във връзка с относно белодробната болница в Радунци, за която

...
Във връзка с относно белодробната болница в Радунци, за която
Коментари Харесай

Право на отговор на ПП Възраждане към кмета на Мъглиж за белодробната болница в Радунци

Във връзка с по отношение на белодробната болница в Радунци, за която преди 11 месеца и притегли вниманието към тематиката на необятната общност, медията ни разгласява право на отговор на партия " Възраждане ":

Господин Гавазов, като кмет на община Мъглиж Вие би трябвало да сте наясно, че повече от година Валентин Недков прави всичко по силите си, с цел да резервира целостта на постройката, материалната база и документите на болничния санаториум в с. Радунци, намиращ се на територията на ръководената от Вас община. Валентин прави извънредно и единствено доброволческа активност, която в доста от случаите е обвързвана с риск за неговото персонално здраве, още повече, че е заставен да се опълчва на многото зложелатели, които се възползват от безстопанствеността на болничното заведение и влизат в нея, с цел да чупят, разрушават и крадат. Ние от " Възраждане " се притекохме на помощ на Валентин през януари тази година, когато взехме решение да се присъединим към идеята за опазването на постройката и материалните активи, като от този момент до момента сме алармирали във всички виновни институции за положението на болничното заведение и сме направили редица действия по зазимяване, подсилване и разчистване на постройката. Постигнахме и първата победа в нашата идея – по наш сигнал и с помощта на санкцията от КЗЛД към Министерство на здравеопазването, успяхме да накараме министерството и РЗИ да приберат и запазят 60 000 персонални здравни досиета.

В тази връзка е извънредно неочакван Вашият метод към идеята за опазването от разрухата на белодробната болница в с. Радунци. Вие не показвате ангажираност към разрешаването на казуса с безстопанствеността, а се притеснявате от това, че Валентин всеки ден ремонтира нещо по постройката и че ние от " Възраждане " сме му помогнали в някои от осъществяваните от него действия. Като кмет би трябвало да се разграничавате от партийната си принадлежност към ГЕРБ и да работите в полза на общината и всички нейни жители. Въпросите, които задавате, демонстрират Вашата неспособност да бъдете справедлив и са директно разследване от политическите Ви пристрастия. Въпреки това ние от " Възраждане " ще спазим положителния звук и ще Ви отговорим на въпросите, които прилагаме без редакция.

1. Защо не насочихте злобата си против министъра на опазването на здравето, Д-р Стойчо Кацаров като принципал на ведомството, притежател на Болницата в с. Радунци?

" Възраждане " алармира институциите от февруари 2021 година, като сме потърсили помощ от двама министри на опазването на здравето – проф. Костадин Ангелов, министър в държавното управление на ГЕРБ, и доктор Стойчо Кацаров, министър в служебния кабинет на Румен Радев. Съответно и двамата министри демонстрираха една и съща политика във връзка с проблема, а точно: липса на ангажираност към казуса с безстопанствеността на болничното заведение в с. Радунци. С Министерството на здравеопазването под ръководството на проф. Костадин Ангелов стигнахме и до съд поради липса на отговори по заложени от нас въпроси по Закона за достъп до социална информация. Към министър Стойчо Кацаров се обърнахме с отворено писмо до него и всички медии, като поискахме подпомагане за разрешаване на поставените проблеми, само че също не получихме отговор. Освен Министерството на здравеопазването ние сме алармирали и в Окръжна прокуратура - Стара Загора, Национална организация по приходите – Стара Загора, Регионален държавен списък – Бургас, Комисия по отбрана на персоналните данни, Регионална ревизия по околната среда и водите – Стара Загора. Както е видно от дейностите ни, вършим всичко по силите си, с цел да задвижим институциите да влязат в пълномощията си, което за жал не може да бъде казано за ръководената от Вас община Мъглиж.

2. Не бяхте ли тези, които с целенасочената си политика в последната година, докарахте на власт този исполин на актуалната научно-изследователска и здравна мисъл и го направихте министър на най-грабеното и ощетявано министерство?

" Възраждане " провежда първите митинги против незаконната политическа партия ГЕРБ и беше в основата на последващите събития за свалянето на режима на Вашата партия. Наша съществена задача е повече да не позволяваме до ръководството на страната ни хора, които слагат преди всичко персоналните и тяснопартийните си ползи. Ние не знаем дали Министерството на здравеопазването е " най-грабеното и ощетявано министерство ". Доверяваме се на Вашата преценка. Все отново Вашата партия ръководи България през последните 12 години.

3. Толкова ли е мъчно да отделите дребна сума от близо милионната си партийна дотация и да заплатите труда на мъжа- доброволец, вместо да го включвате парадно и тъпо в партийните си листи за изборите, без да има и най-малък късмет да види Парламента от близо?

Доброволецът Валентин Недков не желае възнаграждение за неговия труд. Той е експерт в своята област и има високоплатена работа. Всичко, което прави, го прави, тъй като счита, че е редно наследството, което са оставили нашите предци, да бъде опазено. В съответния случай става въпрос за идея и за незаконното отношение на ръководещите към тогавашната най-голяма белодробна болница на Балканите. " Възраждане " предложения в своята листа Валентин, тъй като България има потребност от хора като него – всеотдайни и борбени идеалисти. Валентин одобри поканата, тъй като в наше лице видя единствената организация, която отстоява позициите си освен на думи, само че и на каузи.

4. Как виждате даже и минимална опция с пари на данъкоплатците, Община Мъглиж да заплаща за защитата на 100% държавни обекти?

Ние от " Възраждане " НИКОГА не сме желали община Мъглиж да заплаща за защита на рушащата се болница. Ние неведнъж настоявахме защитата да бъде обезпечена от Министерство на здравеопазването като притежател на болничното заведение.

5. Можете ли да вършиме друго с изключение на да нападате и блъскате министри с по 60 кг. живо тегло по подлезите на София, при изискване, че преди 7 месеца вие ги ръкоположихте като такива?

Ние от " Възраждане " одобряваме драговолно всяка битка и идея, които ще допринесат за бъдещото преобразяване на България в свободна, самостоятелна, обединена и благоденстваща страна. Всеки един българин може да се запознае с нашите каузи. Дали ще се надигнем против локален олигарх, който счита да строи полигон за изпитване на муниции, или против огромна задгранична корпорация, която желае да добива злато от българските земи, за нас е без значение, щом това не е в полза на България и нейните жители, ние ще се борим против него. Едно нещо ние не толерираме и в никакъв случай няма да приемем – измяната на националния и публичен интерес, без значение дали става въпрос за 60-килограмов министър или за 120-килограмов кмет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР