Във връзка с отбелязването на 60-годишния юбилей от основаването на

...
Във връзка с отбелязването на 60-годишния юбилей от основаването на
Коментари Харесай

ТУ-Варна е домакин на Национална кръгла маса на тема: „Иновации и дигитализация – технологиите на успеха“ | Двама министри гости на събитието

Във връзка с отбелязването на 60-годишния празник от основаването на Технически университет – Варна, академичното управление на университета провежда Национална кръгла маса на тематика: „ Иновации и цифровизация – технологиите на триумфа “.

Събитието ще се състои, през днешния ден 16 май 2022 година, от 10:00 – 13:00 часа в конферентна зала „ GOLDEN TULIP “ на хотел „ GOLDEN TULIP VARNA “.

Официални посетители на събитието ще бъдат господин Божидар Божанов, министър на електронното ръководство, учен Николай Денков, министър на образованието и науката, господин Петър Кирков, шеф на дирекция " Мрежова и осведомителна сигурност " в Министерството на електронното ръководство, госпожа Галина Дреновска, шеф на Дирекция висше обучение към МОН, госпожа Ваня Стойнева, зам.-министър на МОН, ректори на ВУЗ и представители на бизнеса.

Кръглата маса има за цел да показа триумфите и напредъка на ВУЗ по пътя към цифровизация на процесите в образованието и научноизследователската активност, които са залог за сполучливо развиване на инженерните фрагменти и са основополагащи за основаването на високотехнологични и иновационни бизнеси в България.

На събитието са поканени представители на висши учебни заведения от цялата страна, както и на новаторски бизнеси, участващи интензивно при основаването на инженерни фрагменти. Дискусиите по време на форума ще разрешат да се уточняват целите за развиване на дигитализацията и нововъведенията в Технически университет – Варна и да се даде подтик за фокусирането върху най-важните и значими тематики за бъдещето на обществото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР