Във връзка с оставката на управителя Станимир Михайлов и подуправителя

...
Във връзка с оставката на управителя Станимир Михайлов и подуправителя
Коментари Харесай

Росен Костурков с предположение: Живко Коцев е бил притиснат от С...

Във връзка с оставката на шефа Станимир Михайлов и подуправителя на Националната здравноосигурителна каса, той разяснява пред Българска национална телевизия:

" Оставката им беше контрактувана с тях. Цялата тази " игра " е за още един 8 милиарда лева в Здравната каса ".

Според него, обстановката, в която земеделците стачкуваха, е била основателна, както в България, по този начин и в Европа. Той акцентира, че Кирил Вътев е съумял да се оправи със земеделците - посредством разговор.

 

" Моята оценка за работата на Кирил Вътев и неговият екип е добра. Когато Главчев разгласи, че ще го предложения в служебния кабинет сподели много положителни думи за него. За първи път сходни проблеми, свързани с недоволството не земеделците, се взеха решение чисто институционално - посредством диалози. Няма аргумент да се отстранява Вътев. Моята теза е, че за следващ път се прави опит да се овладеят следващите пари, които след това ще се раздават ", сподели Вътев.

 

„ Наблюдавайте доста деликатно кой ще бъде комплициран за началник на ДФЗ, в случай че тази промяна на министър се извърши “, предложи Костурков.

 

Той изрече и свое съмнение, предупреждавайки, че е спекулативно. Според него основната причина за поисканата оставка на Кирил Вътев е, че е отказал да назначи на поста изпълнителен шеф на Държавна фирма “Земеделие “ човек, който му е препоръчан. Костурков посочи, че не е приказвал с Кирил Вътев по въпроса и това си е чисто негово виждане.

 

Росен Костурков напомни, че в идния интервал Държавна фирма „ Земеделие “ ще раздаде по Стратегическия проект посредством капиталовите интервенции над 2,5 милиарда лв.. Именно по тази причина постът началник на ДФЗ е доста мечтан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР