Във връзка с оскверняването на съветските паметници в София Русия

...
Във връзка с оскверняването на съветските паметници в София Русия
Коментари Харесай

Мария Захарова: Призоваваме ръководството на България да предприеме мерки по опазване на съветските паметници

Във връзка с оскверняването на руските монументи в София Русия приканва управлението на България да предприеме сложни ограничения за опазването им. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, предава ТАСС.

Дипломатът отбелязва, че на фона на антируската нервност, предизвикана от Запада, София е залята от вълна от поругаване на руските военни монументи. „ Паметникът на Съветската войска и всеобщ гроб в кв. „ Лозенец “ бяха подложени на нови набези от вандали “, обърща внимание Захарова.

„ Ние сме надълбоко възмутени от подигравките с паметта на руските бойци, дали живота си, с цел да спасят Европа от нацизма. Необходимо е способените органи на България да проведат цялостно следствие и да изправят пред съда забърканите в тези зверства. Отново призоваваме българското управление да предприеме сложни ограничения за усилване на отбраната на паметниците в сходство със съществуващата двустранна правна рамка “, се акцентира в коментара.

" Трябва да надделее рационалният, цивилизован метод “, акцентира формалният представител на съветското външно министерство. „ Политическата обстановка не може да бъде опрощение за офанзиви против монументи на общата история на нашите страни, нашите приятелски нации “, се споделя още в изказването на представителя на съветското външно министерство.

: На фоне антироссийской нервности по Софии прокатилась волна осквернений советских воинских мемориалов.

❗️Вновь призываем болгарское руководство принять меры для усиления охраны монументов в соответствии с двусторонней договорно-правовой базой.
— Министерство на външните работи России (@MID_RF)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР