Във връзка с организиране и провеждане на АНТИСПИН кампания по

...
Във връзка с организиране и провеждане на АНТИСПИН кампания по
Коментари Харесай

РЗИ-Варна с информационна антиспин кампания по повод 14 февруари

Във връзка с образуване и осъществяване на АНТИСПИН акция по случай 14 февруари (Св. Валентин) в интервала 13-17.02.2023 година, РЗИ-Варна осведоми за провеждането на следните действия:

1. Безплатно, непринудено и анонимно консултиране и проучване за ХИВ/СПИН, Хепатит Б и Ц и Сексуално излъчени инфекции (СПИ) ще се организира в постройката на РЗИ-Варна в КАБКИС на ет. 9, ст. 908 с работно време от понеделник до петък от 09:00 до 16:00 ч., с обедна отмора от 12:00 до 12:30 ч.
2. Безплатно, непринудено и анонимно консултиране и проучване за ХИВ/СПИН, Хепатит Б и Ц и СПИ на лица от уязвими групи с рисково държание в квартал Максуда, гр. Варна на 15.02.2023 година от 10:00 до 14:00ч.

3. Безплатно, непринудено и анонимно консултиране и проучване за ХИВ/СПИН, Хепатит Б и Ц и СПИ на 17.02.2023 година от 17:30 до 20:00 ч. в Делта Планет мол.

4. В Музей на здравето в РЗИ-Варна ще се прожектират видеофилми на тематика ХИВ/СПИН и полово излъчени инфекции с разпределяне на здравно-образователни материали с работно време от понеделник до петък от 09:00 до 16:00 ч., с обедна отмора от 12:00 до 12:30 ч.

5. Ще бъдат проведени от Дирекция „ Превенции “ на Община Варна беседи на тематика
ХИВ/СПИН и полово излъчени инфекции с разпределяне на здравно-образователни материали по тематиката на място в 13 гимназии на територията на община Варна и в Медицински лицей към Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ гр.Варна.

6. На личния състав в лечебните заведения на територията на община Варна ще се организира образование от чиновници на РЗИ-Варна по сигурност и предварителна защита на кръвно портативни болести.

Горецитираните действия ще се правят от чиновници на РЗИ Варна, доброволци от превантивни клубове към Дирекция „ Превенции “ на община Варна, доброволци от МУ и от Български юношески червен кръст.

Ако сте били изложени на риск от заразяване с ХИВ, безусловно си направете проучване за ХИВ (ХИВ тест) и потърсете навременна здравна помощ, приканват от Районнат здравна ревизия във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР