Във връзка с очакваните високи температури и обявения жълт код

...
Във връзка с очакваните високи температури и обявения жълт код
Коментари Харесай

Бутилирана минерална вода ще бъде раздавана безплатно днес в София от 11:30 до 13:30 ч.

Във връзка с предстоящите високи температури и оповестения жълт код за рискови горещини през днешния ден доброволци на Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) ще раздават гратис бутилирана минерална вода на жители в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч. в два пункта: НДК – входа против бул. „ Витоша “ и изхода на метрото, и градинката против Софийския университет „ Климент Охридски “. Това оповестиха от БЧК. Минералната вода е обезпечена от „ Девин “ ЕАД. 

Високите температури усилват загубата на течности, а пиенето на вода оказва помощ за поддържане на оптималното равнище на хидратация в тялото и за контролиране на телесната температура, усъвършенства физическата устойчивост, понижава умората и оказва помощ за поддържане на концентрацията, обясниха от организацията.

От БЧК подсетиха, че високите температури през летните месеци могат да слагат в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата.

За да се предпазите – избягвайте излизането на открито в най-горещата част на деня, а в случай че излизането е неотложно, стойте на сянка, носете шапка и светли облекла, използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте задоволително течности. Ако почувствате неразположение, неотложно потърсете здравна помощ, поучават от БЧК.

Доброволци на Столичната организация на БЧК ще раздават гратис бутилирана минерална вода и на 12 юли, петък.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР