Във връзка с обявяването на военно положение в няколко области

...
Във връзка с обявяването на военно положение в няколко области
Коментари Харесай

Киев въвежда разрешителен режим за журналисти до временно окупирания Крим

Във връзка с оповестяването на военно състояние в няколко области на Украйна е въведен нов позволителен режим за влизането на задгранични публицисти в Крим, разгласи през днешния ден украинското министерство на осведомителната политика.

 © Българска телеграфна агенция
В известието се споделя, че министерството с миграционната и граничната работа на страната са решили да запазят през интервала на военното състояние " достъпа на задгранични публицисти до краткотрайно окупирания Крим ", само че при " актуализирана директива ".

Тази директива изисква от публицистите от чужбина да получават особено еднократно позволение за влизане и излизане, само че окончателното решение за допускането на кореспонденти в Крим през украински КПП-та ще се взема от граничната работа.

След въвеждането на военното състояние в Украйна поради случая край Керченския пролив от украинското министерство на информацията оповестиха, че се не разрешава допускането на непознати публицисти в Крим и в зоната на спора в Източна Украйна. После беше обявено, че цялостна възбрана няма да има, а ще бъде въведен нов ред.
 Европейски съд по правата на индивида желае пояснения от Русия за рецесията в Украйна Европейски съд по правата на индивида желае пояснения от Русия за рецесията в Украйна
Европейският съд по правата на индивида изпрати въпроси към Москва за ситуацията на задържаните украински моряци. Съдът изиска отговорите до понеделни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР