Във връзка с обсъждането бюджета за НЗОК в Финансова комисия

...
Във връзка с обсъждането бюджета за НЗОК в Финансова комисия
Коментари Харесай

Георги Георгиев от „Възраждане“: В новия бюджет трябва да заложим повече средства за лечение на тежко болни деца в чужбина

Във връзка с разискването бюджета за НЗОК в Финансова комисия националният представител Георги Георгиев показа предложенията на " Възраждане ".

„ Трябва да се отстрани текста, който споделя, че НЗОК финансира слагане на ваксини за COVID-19 и средствата, които ще се освободят от от това перо да ги прехвърлим за финансирането на лекуването на тежко заболели деца в чужбина. Вече един път се преборихме за такова нарастване с близо 20 милиона лв. в предишния бюджет, само че бяха извънредно незадоволителни. Пак ще се борим, тъй като българските деца го заслужават, а най-ценното е техния живот. "

Големият проблем в ръководството на рекордния бюджет на здравната каса, е че няма никаква визия за надзор на консумиране на средствата. Разпределението на парите тази година е направено по всички пера, само че не и за лекуване на тежко заболели деца.

„ В бюджета за ДОО бяхме предложили нарастване на парите за майките за развъждане на деца до 2 години от 780 лв. на 933 лв. и нарастване на парите за минимално обезщетение за безработица от 18 на 30 лв.. Естествено нашите оферти не бяха признати, което за следващ път потвърждава несоциалната визия на ръководещата „ сглобка. ", добави още Георги Георгиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР