Във връзка с обилните валежи и наводнения в южна Атика

...
Във връзка с обилните валежи и наводнения в южна Атика
Коментари Харесай

МВнР издаде препоръки за българите в наводнените гръцки райони

Във връзка с изобилните превалявания и наводнения в южна Атика Министерството на външните работи (МВнР) разпросрани рекомендации към българските жители в Гърция. Ето какво се споделя в известието:

Ако живеете в регион, в който е имало наводнения и преди:

В случай на предизвестие за значителни превалявания:
Уверете се, че отводнителните канали и улуци не са запушени и действат обикновено.Ограничете оптимално пътуванията си и избягвайте работа или престой в пространства под земното ниво.
Пожарна охрана ВРЕМЕ НА НАВОДНЕНИЕТО

- Ако се намирате на закрито:
Избягвайте пространства под земното ниво и се придвижете към безвредно място на по-голяма височина.
- Ако сте на открито:
Не преминавайте, пешком или с кола, през буйни потоци вода.Стойте надалеч от електрически уреди и жици.Ако колата ви спре, оставете я, тъй като може да потъне или да бъде повлечена от течението.Избягвайте региони, в които е имало свлачища.
СЛЕД НАВОДНЕНИЕТО

- Ако сте навън:
През идващите часове, избягвайте наводнени региони или региони с заплаха от наводняване.Потокът евентуално е трансформирал познатите характерности на региона, а течението може да е заличило елементи от улици, тротоари и др.Възможна е заплаха от разрушени настилки, региони с рисков надолнище, кални свлачища и др.Възможно е водата да е нечиста поради отпадък, мъртви животни или други материали.Внимавайте да не възпрепятствате работата на избавителните екипи.Не се приближавайте към региони, в които е имало свлачища и падащи камъни.Проверете дали жилището или работното ви място са под заплаха от падащи предмети или камъни.
- Ако е безусловно неотложно да преминавате пешком или да шофирате през наводнени региони:
Опитайте се да намерите твърда земя.Избягвайте движеща се вода.Ако видите наводнена улица пред вас, спрете и променете посоката на придвижване.Избягвайте застояли води, които може да са проводник на електричество, в случай че има теч на подземна електрическа апаратура.Следвайте инструкциите на упълномощените лица.
- Какво да вършиме при възобновяване на вредите

-- Преди да започнете възстановителна активност:
Запомнете: Дори при отдръпване на водата, към момента съществува заплаха.Свържете се с управляващите, с цел да се уверите, че е безвредно да се върнете в жилището или работното си място, изключително когато е имало евакуация.Изключете електрическото зареждане, даже и в случай че електрическата компания е изключила подаването на електричество към целия регион.Спрете водното зареждане, при положение на евентуална заплаха за водопреносната мрежа.
-- Проверка на наводнена постройка
Носете защитни обувки, с цел да избегнете пострадвания от предмети или неравности, скрити от повърхността на водата.Инспектирайте стените, вратите, стълбите и прозорците.Проверете електрическото зареждане, водопреносната мрежа и отводнителната система.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР