Във връзка с националната програма за реформи на България за

...
Във връзка с националната програма за реформи на България за
Коментари Харесай

Брюксел продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията

Във връзка с националната стратегия за промени на България за 2020 година и мнение на Съвета на Европейски Съюз по отношение на конвергентната стратегия на България за 2020 година, Съвета издава рекомендации въз основа на констатация и на Европейската комисия.

От мненията излиза наяве, че Комисията следи напредъка на България в региона на правосъдната промяна и битката с корупцията в границите на механизма за съдействие и инспекция (МСП).

В последния отчет по МСП от октомври 2019 година се отбелязва, че постигнатият от България прогрес е задоволителен за осъществяването на уговорките на страната, поети все още на присъединението ѝ към Европейски Съюз. България организира огромна промяна на своята правна уредба за битка с корупцията.
 Европарламентът поддържа отпадането на мониторинга на Брюксел над България
Европарламентът поддържа отпадането на мониторинга на Брюксел над България

Европейска комисия има намерение да вкара отсега нататък всеобща оценка за върховенството на закона в Европейски Съюз

За да се построи публично доверие обаче, е належащо постигането на постоянни резултати във връзка с окончателните присъди по каузи за корупция по високите етажи на властта .

Освен това не престават да са налице редица провокации, по-специално гарантирането на ефикасни наказателни следствия , уравновесяването на натовареността сред съдилищата и рационализирането на локалните прокуратури.

Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за съдействие и инспекция.

В рамките на този механизъм Комисията продължава да следи правосъдната промяна и битката с корупцията в България . Ето за какво тези области не са включени в характерните за страната рекомендации за България, само че са значими за развиването на удобна социално-икономическа среда в страната .
 Съвет в Министерски съвет ще следи правосъдната промяна и битката с корупцията
Съвет в Министерски съвет ще следи правосъдната промяна и битката с корупцията

Включва и магистратски организации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР