Във връзка с настъпили безредици във Вашингтон българското Министерство на

...
Във връзка с настъпили безредици във Вашингтон българското Министерство на
Коментари Харесай

МВнР: Българите в окръг Колумбия да не излизат от домовете си

Във връзка с настъпили вълнения във Вашингтон българското Министерство на външните работи поучава всички български жители, намиращи се на територията на Федералния окръг Колумбия, да не излизат на открито, заяви пресцентърът на министерството.

Сградите на Конгреса на Съединени американски щати на Капитолийския рид са обект на вълнения и са блокирани от полицията.

Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър със заповед наложи полицейски час в столицата на Съединени американски щати от 18 ч локално време през днешния ден до 6,00 ч. локално време на следващия ден.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Съединени американски щати на тел: +1 202 387 0174; +1 202 387 5770; +1 202 483 1386; +1 202 299 0273./

Генералният секретар на НАТО прикани резултатите от президентските избори в Съединени американски щати да бъдат почетени. Той дефинира в Туитър картината от щурма на Капитолия във Вашингтон през днешния ден като " потресаваща ".

Видяното буди дълбока паника, написа в Туитър ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли. Демократичните избори би трябвало да бъдат почетени и сме сигурни в това, че Съединени американски щати ще съумеят да защитят разпоредбите и демокрацията, добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР