Във връзка с нарастващата заболеваемост от COVID-19 бе свикан Общински

...
Във връзка с нарастващата заболеваемост от COVID-19 бе свикан Общински
Коментари Харесай

Засилват противоепидемичния контрол в община Враца

Във връзка с възходящата заболеваемост от COVID-19 бе призован Общински действен щаб за битка с грип, включително COVID-19 и Остри респираторни болести във Враца, оповестиха от общината.
По време на неприсъствено съвещание бе решено от 27 януари до 9 февруари 2022 година (включително) на територията на община Враца да се ускори противоепидемичният надзор в просветителните институции, градския превоз, комерсиалните обекти и заведения. Контролът се покачва и във връзка с лицата, сложени под карантина или наложителна изолираност по Закона за здравето.
Проверки за неспазване на противоепидемичните ограничения ще се правят от екипи от представители на Община Враца и Звено „ Инспекторат “, РЗИ-Враца, ОБДХ-Враца и РУ-Враца, като при нужда ще се включват и представители на Местната комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни и на отдел „ Закрила на детето “ към Дирекция „ Социално подкрепяне “- Враца. Общинският щаб предлага на родителите да лимитират излизанията на деца след 20 ч. без основателна причина.
Пълния текст на заповедта може да видите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР