Във връзка с многобройните медийни запитвания къде и по какъв

...
Във връзка с многобройните медийни запитвания къде и по какъв
Коментари Харесай

Най-бързият начин за подаване на сигнал за дете в риск е на телефон 116 111

Във връзка с многочислените медийни запитвания къде и по какъв ред могат да се подават сигнали за деца в риск Министерството на труда и обществената политика осведоми следното:

Съгласно Закона за протекция на детето всеки човек, на който стане известно, че дете се нуждае от протекция, е задължен неотложно да уведоми дирекция „ Социално подкрепяне “, Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) или Министерството на вътрешните работи (МВР). Същото обвързване има и всяко лице, на което това е станало известно по отношение на упражняваната от него специалност или активност, даже и в случай че то е обвързано с професионална загадка. 

Най-бързата опция за подаване на сигнал е посредством позвъняване на Националната телефонна линия за деца 116 111. Тя работи непрекъснато, без почивен ден и е безвъзмездна. Освен да подаде информация за дете в риск по нея, всеки жител може да получи и консултация и психическа поддръжка. Телефонната линия има построена връзка с Националната система за незабавни повиквания 112, отделите „ Закрила на детето “ към Агенцията за обществено подкрепяне в цяла България, районните ръководства на Министерство на вътрешните работи, районните ръководства на образованието към Министерството на образованието и науката. При подаване на сигнал за дете в риск операторите на телефон 116 111 неотложно сезират органите за протекция на детето за изследване и предприемане на ограничения и дейности за отбрана.

Сигнал за дете в риск може да се подаде и на формалната е-поща на ДАЗД: [email protected], както и на уеб страницата на Агенцията посредством бутона „ Подай сигнал “. Всеки жител може да подаде информация и да бъде съветван и на място в Държавната организация за протекция на детето и Агенцията за обществено подкрепяне в София и в районните им структури.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР