Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на

...
Във връзка с медийни запитвания относно основанията за призоваване на
Коментари Харесай

Прокуратурата: Борисов е призован на разпит по сигнали, постъпили през изминалата седмица

" Във връзка с медийни запитвания по отношение на основанията за приканване на някогашния министър-председател Б.Б., пресцентърът на Прокуратурата на Република България декларира, че изказванията за това, че се касае за „ остарели сигнали “ и внушенията за нередности при използването на процедурите не дават отговор на истината ".

Това се споделя в известие на дирекция „ Публична връзка “ на прокуратурата, публикувано до медиите.

" Същият е свикан по законоустановения ред за снемане на пояснения по отношение на инспекция по реда на член 145 от Закон за съдебната власт, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист с власт от Б.Б. - ръководител на политическа партия, М.Н. – някогашен министър и други лица. За нея пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 година ( ", показват от прокуатурата.

Б.Б. е свикан на разпит и по отношение на досъдебното произвеждане, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт ”.

Всички изказвания с медиен темперамент в друг от посочения смисъл не почиват на обстоятелствата и не дават отговор на обективната истина, се споделя в известието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР