Във връзка с консултациите за кабинет смятам, че България може

...
Във връзка с консултациите за кабинет смятам, че България може
Коментари Харесай

България може да има редовно правителство, каза в Хасково Корнелия Нинова

Във връзка с консултациите за кабинет считам, че България може да има постоянно държавно управление, сподели на брифинг в Хасково довечера водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя уточни, че шокираща за нея е разграничителната линия сред президента и партиите.
Защото днешните съвещания бяха повече от остри, повече от нападателни - тези сред президента и " Демократична България ", разясни Нинова. Отношението на президента към партиите, които го издигнахме и подкрепихме, е към този момент показателно във война - и с нас, и с " Продължаваме промяната ", и с " Демократична българия ", добави тя.
Президентът би трябвало да е обединител, да е успокоител на обстановката. Напротив - той внася още повече експанзия и разграничителни линии, счита водачът на Българска социалистическа партия. Отговорността пред нас, партиите, става още по-голяма - да намерим пътя за постоянно държавно управление и работещ парламент, уточни Корнелия Нинова. По нейни думи противоположното е придвижване към президентска република с големи стъпки.
Нинова означи още, че президентът обвързва даването на третия мандат с дата за избори, т.е. предопределя занапред, че няма да има държавно управление. " Това не е негова работа. Негова работа е да стартира да връчва мандати ", съобщи Нинова. Да стартира с първия и тогава отговорността е на нас, партиите, разясни тя. Според нея колкото по-бързо се даде първият мандат, толкоз по-бързо ще има изясненост в страната дали ще има кабинет или отиваме на избори.
На въпрос какво ще стане, в случай че третият мандат бъде даден на " Българска социалистическа партия за България ", тя сподели, че няма съответна информация дали това ще се случи, само че ще бъдат положени всички старания за сформиране на държавно управление. Нинова е на мнение, че точно с третия мандат ще може да бъде формиран кабинет.
Лидерът на Българска социалистическа партия и членове на парламентарната група и на Изпълнителното бюро на партията през днешния ден бяха на обиколка в седем общини на Хасковска област. Нинова разясни, че е срещнала безапелационна поддръжка по време на срещите с деятели и симпатизанти по главните позиции на Българска социалистическа партия - не на оръжие за Украйна, не на финансиране на покупка на нови самолети и за поддръжка за нов бюджет със мощен обществен пакет и поддръжка за смесеното гласоподаване.
Източник: Българска телеграфна агенция
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР