Във връзка с констатирани нарушения при обезопасяването на строежи началникът

...
Във връзка с констатирани нарушения при обезопасяването на строежи началникът
Коментари Харесай

Дирекцията за строителен контрол ще проверява безопасни ли са строежите

Във връзка с установени нарушавания при обезопасяването на градежи началникът на Дирекцията за народен строителен надзор Иван Несторов издаде заповед до всички началници на Регионални отдели да бъдат осъществени инспекции. Те би трябвало да открият законосъобразността на утвърдените проекти за сигурност и здраве. Проверките на място ще обзет започнатите, само че невъведени в употреба градежи от всички категории.

Заповедта указва при констатиране на незадоволително обезопасяване да бъдат дадени наставления на виновните участници в строителния развой за предприемане в най-кратки периоди на всички възможни съответни ограничения за в допълнение обезопасяване – слагане на защитни мрежи по фасадите, създаване на пешеходни проходи и навеси, монтиране на предпазни заграждения при отворите на шахти и стълбища, подсилване на строителни огради.

При констатиране на позволени нарушавания от страна на виновните участници в строителството неотложно ще бъдат налагани санкции или имуществени наказания по реда на Закона за нарушаванията и наказванията и Закона за устройство на територията.

Необходимо е техническите органи към общинските администрации, без значение от категорията на градежа, да правят предпазен надзор, обвързван с достъпа и външния тип на строителните им ограждения, допълват от дирекцията.

Задължително е на строителните защитни огради на градежите да е ситуирана осведомителна табела, в която категорично да е упоменато кой е отговорникът за сигурност, здраве и защита на труда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР