Във връзка с жалба на Синдикат на служителите в затворите

...
Във връзка с жалба на Синдикат на служителите в затворите
Коментари Харесай

Надзиратели в Пазарджик: Омбудсманът установи, че ни тормозят

Във връзка с тъжба на Синдикат на чиновниците в пандизите в България до омбудсмана на Република България, по отношение на държанието на администрацията на пандиза в Пазарджик, обвързвано с извършен душевен тормоз отвън работното място, непозволено инициирани оперативни и процесуално следствени дейности и за превишаване на права от страна на длъжностни лица, с което са нарушени правата и достолепието на чиновници на пандиза, националният омбудсман изпрати писмо до синдиката, оповестяват от там. В негоМая Манолова отбелязва, че в хода на осъществена инспекция на Групово дело " Изпълнение на наказванията " е обсъждано и систематичното нарушение на правото на персонален живот от управлението на пандиза в град Пазарджик, по осъществявани инспекции по отношение на издавани болнични листове.

Манолова добавя още, че е осведомена с анулацията по правосъден ред на заповед на началника на пандиза за която е сигнализирана, с което смята, че е налице ефикасна правосъдна отбрана и посредством синдиката поздравява жалбоподателя. " По сигнала на синдиката е открито, че е формирано дисциплинарно произвеждане, като за санкции са препоръчани началникът на пандиза, кадровик и шеф бранш ", написа омбудсманът.

Националният омбудсман осведоми, че в пандиза в град Пазарджик, ще бъде направена инспекция през актуалната година по отношение на голям брой тъжби и показва желанието си да реализира среща с представител на организацията по проблемите, свързани с трудовите права на чиновниците в този затвор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР