Във връзка с изявлението на премиера на Северна Македония пред

...
Във връзка с изявлението на премиера на Северна Македония пред
Коментари Харесай

Остра реакция на МВнР относно изказването на премиера на РС Македония за България

Във връзка с изказването на премиера на Северна Македония пред Съвета на Европа, министерството на външните работи на Република България акцентира, че е неприемливо заявяването на угриженост за главните права на дадена общественост да бъде употребявано като предлог за голословни и язвителни нападки към държава-член на Европейския съюз. Изявлението на премиера на РСМ за следващ път ясно демонстрира действителното отношение на Скопие към съществени полезности на Европейски Съюз и отхвърлянето на правото да се реагира на съществуващите дефицити. Това оповестяват от Министерство на външните работи.
 
Всяка прилика със страданията на украинския народ в актуалната неоправдана война на Русия е цинична и неприемлива .

 
Европейската вероятност на Република Северна Македония минава през прецизно придържане към Европейския механизъм, основан през юли 2022 година Опитите за отклонение на публичното внимание от неналичието на воля за осъществяване на поетите задължения не са продуктивни и се разминават с заявеното от Скопие предпочитание за създаване на добросъседски връзки.
 
Особено притеснително в изказването на министър-председателя Ковачевски е внушението, че в случай че Северна Македония не продължи пътя си на договаряния за присъединение към Европейски Съюз, това би имало негативно влияние върху Албания. България поредно поддържа европейската интеграция на всички страни в Западните Балкани въз основа на личните им заслуги. За разлика от Северна Македония, Албания пълноценно е отворила присъединителните договаряния и скоростта, с която ще напредва, зависи само от нейния прогрес в процеса на промени.
 
Призоваваме управляващите в Скопие да покажат политически кураж и да стартират да извършват уговорките, които са поели пред всички държави-членки на Европейски Съюз, с цел да завършат етапа на отваряне на присъединителните договаряния. Отговорността за европейското бъдеще на Северна Македония е в личните й ръце.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР